Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Diós-habos isler recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 35 dkg liszt
» 20 dkg vaj
» 2 tojássárga
» 12 dkg porcukor
» 1/2 tk szalalkáli
» 3-4 ek tej
» Krémhez:
» 3 tojásfehérje
» 12 dkg porcukor
» 2 ek baracklekvár
» 6 dkg darált dió
» 1/2 tk ecet vagy citromlé
» csokoládé máz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a porcukrot, a tojássárgával elkavarjuk, a vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott szalalkálit, és gyorsan összegyúrjuk. Ha szükséges, még adunk hozzá egy kevés tejet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Deszkán a tésztát kisodorjuk (2-3 mm), pogácsaszaggatóval vagy pohárral kivágjuk, és előmelegített sütőben világosra sütjük.
Amíg a tészta sül, a tojásfehérjéből és a cukorból gőz felett habot verünk, apránként hozzáadjuk az ecetet vagy a citromlét (akkor van készen, ha a kanálról nem folyik le és szép fényes), majd hozzákavarjuk a lekvárt és a darált diót.
A korongokat kétfelé osztjuk, a felét megkenjük a habos krémmel, a másik felét ráhelyezzük, majd belemártjuk az olvasztott csokoládéba.
Megjegyzés / tipp:

Hagyjuk megszáradni.
0 komment 3 ember kedveli dorcih
2012.03.28 22:36
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tálba tesszük, közepébe öntjük, tojássárgával elkavarjuk, liszttel elmorzsoljuk, langyos tejben, kevés tejet, tésztát kisodorjuk, ecetet vagy, darált diót, korongokat kétfelé, felét megkenjük, habos krémmel, másik felét, olvasztott csokoládéba, tojásfehérjéből, tojássárgával, előmelegített, hozzákavarjuk, felfuttatott, tojásfehérje, baracklekvár, összegyúrjuk, elmorzsoljuk, belemártjuk, csokoládéba, ráhelyezzük, megszáradni, szalalkálit, hozzáadjuk, elkavarjuk, korongokat, szalalkáli, olvasztott, tojássárga, kisodorjuk, hozzáadjuk, világosra, porcukrot, csokoládé, szükséges, liszt, tojássárga, porcukor, szalalkáli, Krémhez, tojásfehérje, porcukor, baracklekvár, darált, ecet vagy citromlé, csokoládé,
Meggy tartósítása
0 komment 11 ember kedveli
Krumplis pogácsa
1 komment 8 ember kedveli
Hamar fánk
0 komment 30 ember kedveli
Diós-csokis félhold
0 komment 3 ember kedveli
Fasírtgolyók
0 komment 2 ember kedveli
Kakaós kocka habbal
0 komment 1 ember kedveli
Rozmaringos oldalas
0 komment 2 ember kedveli
Csokoládés pite
0 komment 5 ember kedveli
Gyors tejfölös fánk
0 komment 20 ember kedveli
Fűszeres gombával töltött, göngyölt karaj!
0 komment 8 ember kedveli
Túrós csillagok
0 komment 3 ember kedveli
Tejfölös kakaspörkölt nokedlivel
0 komment 2 ember kedveli
kekszes- almás süti
0 komment 7 ember kedveli
Pukkanó fánk !
0 komment 29 ember kedveli
Csirkemell baconbe tekerve őzgerinc formában
0 komment 12 ember kedveli
Gombás borjútokány.
1 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.